Peter Thornton :  Skapare av Dermatuffs unika skydd.

Historia

Peter Thornton var själv drabbad skör och tunn hud, vilket ledde till många allvarliga rivsår och bensår innan han insåg det stora behovet av ett skyddssystem för underben och underarmar. Efter det att han började använda dessa skyddande strumpor och sleeves drabbades han inte av några fler sår på benen.

Produkten som vi erbjuder tog fyra år att utveckla med hjälp och råd från många experter inom skyddsklädesbranschen, textil industrin och medicinska områden. 

Tunn och skör hud med efterföljande hudsår och bensår är idag ett allvarligt problem för äldre människor, särskilt för dem som medicinerar med kortison och varan m.m.

Dermatuff erbjuder skyddande strumpor och sleeves för skör hud. Skör hud kan orsaka sår som till stor del kan förhindras genom användandet av våra skydd. Skydden bidrar till ett ökat självförtroende i vardagen och en större rörelsefrihet för användaren.

Dermatuffs skyddande strumpor och sleeves har i oberoende studier visat sig förebygga uppkomsten av sår orsakat av skör hud till 97 %. De är CE certifierade.

Produkten är godkänd som medicinskt hjälpmedel nivå 1 i England där den även produceras. Strumpor och sleeves är tillverkade av 40% Kevlar ®by Dupont, elastiskt nylon och bomull.

Kevlar ®by Dupont används bl.a. i skottsäkra västar, skyddskläder, segel och i däck. Kevlar är 5 gånger starkare än stål i motsvarande vikt.

Produkten är mjuk att ha på sig och anpassar sig efter årstiderna. Varm på vintern - sval på sommaren.